Kančí panenka v parním hrnci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1/2 kg brambory majoránka 1 ks zelená paprika drcený kmín kořenová zelenina 2 lžíce worcesterská omáčka 1/2 lžičky mletý černý pepř 1 dl černé pivo 1/5 kg kančí panenka
Postup Kančí panenka v parním hrnci
Postup přípravy receptu
-
Kančí panenku nebo jakékoliv libové maso odblaníme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme
Připravíme si marinádu. Do misky prolisujeme česnek, dáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku nebo petrželku, nakrájenou papriku, worcesterovou omáčku, kmín, pepř a černé pivo. Do marinády naložíme maso alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc
Do parního hrnce nalijeme vodu až po rysku. Do spodního hrnce narovnáme maso i s nakrájenými paprikami, do prostředního hrnce dáme osolené brambory nakrájené na kolečka, společně s mrkví taktéž nakrájenou na kolečka. Máme-li ještě třetí hrnec, nenecháme ho zahálet a dáme do něho jakoukoliv očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu. Nastavíme čas na 40 minut
Po uplynutí tohoto času odstavíme hrnce s brambory a zeleninou stranou a maso necháme pařit ještě 20 minut. Vše potom necháme ještě 5 minut prohřát
Odpařenou vodu ze sběrné nádoby použijeme jako vývar na polévku nebo omáčku. Tu připravíme na sporáku, jak jsme zvyklí. Mohu vás ubezpečit, že takový vývar, jaký se udělá v parním hrnci, nikde jinde nezískáte.