Kančí panenka v parním hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1/2 kg brambory
majoránka
1 ks zelená paprika
drcený kmín
kořenová zelenina
2 lžíce worcesterská omáčka
1/2 lžičky mletý černý pepř
1 dl černé pivo
1/5 kg kančí panenka

Postup přípravy receptu

  1. Kančí panenku nebo jakékoliv libové maso odblaníme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme

  2. Připravíme si marinádu. Do misky prolisujeme česnek, dáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku nebo petrželku, nakrájenou papriku, worcesterovou omáčku, kmín, pepř a černé pivo. Do marinády naložíme maso alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc

  3. Do parního hrnce nalijeme vodu až po rysku. Do spodního hrnce narovnáme maso i s nakrájenými paprikami, do prostředního hrnce dáme osolené brambory nakrájené na kolečka, společně s mrkví taktéž nakrájenou na kolečka. Máme-li ještě třetí hrnec, nenecháme ho zahálet a dáme do něho jakoukoliv očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu. Nastavíme čas na 40 minut

  4. Po uplynutí tohoto času odstavíme hrnce s brambory a zeleninou stranou a maso necháme pařit ještě 20 minut. Vše potom necháme ještě 5 minut prohřát

  5. Odpařenou vodu ze sběrné nádoby použijeme jako vývar na polévku nebo omáčku. Tu připravíme na sporáku, jak jsme zvyklí. Mohu vás ubezpečit, že takový vývar, jaký se udělá v parním hrnci, nikde jinde nezískáte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!