Kančí po myslivecku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
rozmarýn
1 ks mrkev
1 ks chilli paprička
olivový olej
2 dl červené víno
řapíkatý celer
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
kančí maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu: na olivovém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítek rozmarýnu a zalijeme červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijeme jí do mísy na nakrájené maso, necháme vystydnout, a dáme do ledničky na 12 hodin odležet

  2. Potom směs přecedíme a maso osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, potom k ní přidáme nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidáme maso a zalijeme přeceděným červeným vínem

  3. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka 1 - 1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a zbytek omáčky přecedíme do dalšího hrnce. Necháme chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala a pak přilijeme k masu a zelenině

  4. Kančí po myslivecku nandáme na talíř, pokapeme olivovým olejem a podáváme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!