Tvarohová buchta s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- drobenka 150 g cukr 125 g máslo 200 g polohrubá mouka těstíčko 220 g cukr 0.3 hrnku olej špetka sůl 4 ks vejce 0.5 hrnku mléko 250 g tvaroh 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka 6 kapek vanilkové aroma 0.5 balíčku kypřicí prášek do pečiva na ozdobu citron šlehačka 200 g jahody 4 ks broskev 1 konzerva kompotovaný ananas podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Tvarohová buchta s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce si velmi jemně rozklepneme, bílky i žloutky dáváme zvlášť.
Hluboký plech si vymastíme máslem a vysypeme strouhankou.
Tvaroh si vyšleháme s vejci, po troškách přidáváme cukr, vanilkový cukr, mléko, olej, vanilkové aroma. Základ na buchtičku vlijeme do mísy.
Mouku důkladně promícháme s kypřicím práškem.
Z bílku a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Mouku s kypřicím práškem důkladně promícháme se základem (tvaroh, vejce, cukr, olej, mléko). Přidáme sníh a jemně vmícháme do těstíčka.
Troubu si předem prohřejeme na 180 °C. Hotové těstíčko vlijeme na plech.
Očistíme si jahody, broskve omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme. Ananas v plechovce scedíme. Ovoce (jahody, broskve, ananas) klademe na těstíčko podle své fantazie.
Z másla, mouky a cukru připravíme posypku. Hotovou posypku rozprašíme po buchtě a dáme do trouby zapéct na 35 minut.
Po 35-ti minutách zkoušíme špejlí, jestli není buchta syrová. Pokud je špejle suchá, vyndáme buchtu a dáme chladit. Pokud je na špejli syrové těstíčko, pečeme v troubě dalších 10 minut a přitom kontrolujeme.
Při podávání zdobíme tvarohovou buchtu s ovocem šlehačkou a strouhanou citronovou kůrou.