Tvarohová buchta s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
150 g cukr
125 g máslo
200 g polohrubá mouka
těstíčko
220 g cukr
0.3 hrnku olej
špetka sůl
4 ks vejce
0.5 hrnku mléko
250 g tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
6 kapek vanilkové aroma
0.5 balíčku kypřicí prášek do pečiva
na ozdobu
citron
šlehačka
200 g jahody
4 ks broskev
1 konzerva kompotovaný ananas
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si velmi jemně rozklepneme, bílky i žloutky dáváme zvlášť.

  2. Hluboký plech si vymastíme máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Tvaroh si vyšleháme s vejci, po troškách přidáváme cukr, vanilkový cukr, mléko, olej, vanilkové aroma. Základ na buchtičku vlijeme do mísy.

  4. Mouku důkladně promícháme s kypřicím práškem.

  5. Z bílku a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

  6. Mouku s kypřicím práškem důkladně promícháme se základem (tvaroh, vejce, cukr, olej, mléko). Přidáme sníh a jemně vmícháme do těstíčka.

  7. Troubu si předem prohřejeme na 180 °C. Hotové těstíčko vlijeme na plech.

  8. Očistíme si jahody, broskve omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme. Ananas v plechovce scedíme. Ovoce (jahody, broskve, ananas) klademe na těstíčko podle své fantazie.

  9. Z másla, mouky a cukru připravíme posypku. Hotovou posypku rozprašíme po buchtě a dáme do trouby zapéct na 35 minut.

  10. Po 35-ti minutách zkoušíme špejlí, jestli není buchta syrová. Pokud je špejle suchá, vyndáme buchtu a dáme chladit. Pokud je na špejli syrové těstíčko, pečeme v troubě dalších 10 minut a přitom kontrolujeme.

  11. Při podávání zdobíme tvarohovou buchtu s ovocem šlehačkou a strouhanou citronovou kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!