Třešňový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
125 g máslo
2 lžíce máslo
1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
3 lžíce cukr krupice
1 hrnek cukr krupice
3 - 4 hrstě třešně
3 - 4 lžíce hrubá mouka
2 hrnky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Natrhané třešně propláchneme vodou, necháme je chvíli okapat a zbavíme je pecek

  2. Připravíme si drobenku z hrubé mouky, cukru a rozpuštěného másla

  3. Dále těsto jako na hrnkový koláč: Mouku, část cukru a prášek do pečiva dáme do mísy. V kastrolku si mírně zahřejeme mléko, máslo a zbytek cukru. Ručním šlehačem spojíme zahřátou směs s vejcem a pak vlijeme za stálého míchání do připravených sypkých ingrediencí

  4. Těsto na třešňový koláč nalijeme na hluboký plech vyložený pečicím papírem

  5. Na těsto pokládáme vyloupané třešně, nakonec nasypeme připravenou drobenku

  6. Třešňový koláč pečeme v horkovzdušné troubě při 150 °C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!