Tvarohovo-třešňový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 275 g listové těsto (rozválený plát) 300 g zralé třešně 1 lžíce třešňovice nebo třešňového likéru 250 g syrovátkový sýr riccotta
Postup Tvarohovo-třešňový moučník
Postup přípravy receptu
-
Třešně omyjeme, zbavíme stopek, vypeckujeme a přelijeme třešňovicí (možno vynechat). Syrovátkový sýr promícháme s oběma cukry. Vejce rozšleháme
Plát listového těsta rozdělíme na tři pruhy. Do jejich středu rozprostřeme na výšku asi 3-4 mm tvarohový sýr a poklademe vypeckovanými třešněmi. Pomocí prstů okraje těsta ztenčíme a nádivku pevně zabalíme do závinů tak, aby nádivka během pečení nevytekla
Troubu předtopíme na 220 - 230 °C. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na střední mřížce dozlatova
Ještě teplý posypeme moučkovým cukrem a podáváme vlažný, nebo studený ke kávě, či čaji.