Tvarohovo-třešňový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
275 g listové těsto (rozválený plát)
300 g zralé třešně
1 lžíce třešňovice nebo třešňového likéru
250 g syrovátkový sýr riccotta

Postup přípravy receptu

  1. Třešně omyjeme, zbavíme stopek, vypeckujeme a přelijeme třešňovicí (možno vynechat). Syrovátkový sýr promícháme s oběma cukry. Vejce rozšleháme

  2. Plát listového těsta rozdělíme na tři pruhy. Do jejich středu rozprostřeme na výšku asi 3-4 mm tvarohový sýr a poklademe vypeckovanými třešněmi. Pomocí prstů okraje těsta ztenčíme a nádivku pevně zabalíme do závinů tak, aby nádivka během pečení nevytekla

  3. Troubu předtopíme na 220 - 230 °C. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na střední mřížce dozlatova

  4. Ještě teplý posypeme moučkovým cukrem a podáváme vlažný, nebo studený ke kávě, či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!