Mexická směs s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička petrželka
1 ks cibule
1 lžička oregano
mletý pepř
1 kostka zeleninový bujon
1 dl rajčatové pyré
1 balíček mražená mexická zeleninová směs
2 konzervy tuňáková drť v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Mexickou zeleninu si předvaříme ve vodě ochucené bujonem. Stačí 10 minut, zelenina nemusí být na kaši a tepelně ji budeme upravovat ještě na pánvi

  2. Wok pánev rozpálíme s olejem z jedné konzervy tuňáka, ostatní slijeme. Nejprve dozlatova osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky. Pak přidáme zeleninu a chvíli restujeme. Posypeme pepřem a přidáme tuňáka a rajčatové pyré, necháme prohřívat za občasného promíchání. Pak přidáme oregano, lžičku nasekané petrželky a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!