Mexická rýže 2 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
80 g rozinky
250 g rajče
250 g rýže
šafrán
3 ks chilli paprička
6 plátků anglická slanina
250 g mleté maso
dobromysl
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rýži důkladně propereme a osušíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Chilli papričky stranou nasekáme najemno

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji, až zrůžoví. Pak přidáme rozinky, šafrán a zalijeme hrnkem vody. Rýži povaříme, ale nesmí být úplně měkká až rozvařená

  3. V pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli, česnek a maso a smažíme, než maso zrůžoví. Pak přidáme zbytek koření. Stranou si rozehřejeme polévkovou lžíci oleje a osmažíme na ní papričky. Přidáme je k masu spolu s rajčaty a směs osolíme. Pokud je třeba, podlijeme ji trochou vody a dusíme

  4. Troubu rozehřejeme na maximum. Zapékací misku vymažeme. Rýži smícháme s masovou směsí, vyložíme jí zapékací misku a vše obložíme slaninou. Mexickou rýži vložíme do trouby a zprudka zapečeme

  5. Zapečenou mexickou rýži servírujeme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!