Treska se sýrem a rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

petrželka
4 plátky rajče
1 ks pomeranč
4 ks fileta z tresky
8 ks řezy z ančoviček
180 g sýr haloumi

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu

  2. Rybu dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a rybu necháme marinovat zhruba půl hodiny

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem

  4. a rybu pečeme 15-20 minut. Maso musí být křehké, nikoli však rozměklé

  5. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček (sardelí) osušíme papírovou utěrkou a na každý kousek tresky dáme dva. Ryby zapečeme pod grilem zhruba minutu. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme pod grilem ještě 1-2 minuty, dokud rajče nezačne měknout. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!