Italská pizza - těsto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks žloutek
2 dl voda
2 dkg droždí
1 dl olivový olej
40 dkg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme. Z ingrediencí zaděláme těsto, které necháme 2 hodiny kynout

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochánky a dáme je asi na 10 minut do ledničky

  3. Plech vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem, podle představy na něj rozložíme těsto z lednice a podle chuti přidáme tomatový základ, šunku od kosti, salám, sýr, olivy a podobně

  4. Pizzu dáme do vyhřáté trouby a pečeme 15 až 20 minut. Po upečení ihned podáváme

  5. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!