Zapečená treska s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
1 hrst petrželka
1 hrst rukola
citronová šťáva
strouhaný sýr
1/2 ks červená cibule
mletý černý pepř
250 ml hustý bílý jogurt
500 g mražená aljašská treska

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek sloupneme a prolisujeme. Očištěnou rukolu a petrželku jemně usekáme

  2. V míse promícháme jogurt s cibulí, česnekem, rukolou a petrželkou. Osolíme, opepříme a do směsi vložíme osušenou rybu. Vše necháme v chladu asi 15 minut rozležet

  3. Do zapékací mísy rozložíme rybu i s ochuceným jogurtem. Poklademe plátky másla, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C na 15 - 20 minut. Potom alobal odstraníme a rybu dopečeme. Podle oblíbenosti pokrm posypeme strouhaným eidamem nebo nivou a ještě krátce zapečeme

  4. Tresku zapékanou v jogurtu s bylinkami podáváme s vařeným bramborem a jarní zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!