Zapečená treska v bešamelu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
80 g máslo
4 ks brambory
250 ml mléko
100 g hladká mouka
citronová šťáva
250 g listový špenát
mletý černý pepř
150 g strouhaný eidam
500 g mořská treska

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut rozležet. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špenát očistíme a vypereme

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme horkým mlékem, povaříme, vmícháme strouhaný sýr a listy špenátu. Ochutíme solí, česnekem a pepřem

  3. Rybu zprudka z obou stran opečeme na oleji. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme nakrájenými vařenými brambory. Osolíme, opepříme, zakryjeme polovinou bešamelu, na který rozložíme opečenou rybu, opět přelijeme bešamelem. Zapečeme v horké troubě dozlatova

  4. Zapečenou tresku se sýrovo-špenátovým bešamelem podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!