Italská polévka Minestrone recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 150 g slanina 1 stroužek česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1/4 ks celer 1 ks cuketa 1 ks mrkev 100 g těstoviny 1 lžička oregano pepř 1/2 ks červené zelí jarní cibulka 1 plechovka bílé fazole 10 ks cherry rajčata 120 g protlak zelená bylinka
Postup Italská polévka Minestrone
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme na malé kostky slaninu, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plameni restujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět
Mezitím si omyjeme a očistíme velkou mrkev, celer a malé zelí. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky. K lehce orestované slanině a cibuli přidáme máslo, nakrájenou mrkev, zelí a celer. Promícháme a opékáme na středním plameni cca 7 minut, aby zelenina lehce změkla
Mezitím si připravíme rajčatový protlak, nakrájíme malou cuketu na kostky a cherry rajčata na čtvrtky a stroužek česneku nadrobno. Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět zarestujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme oreganem. Obsah hrnce zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 7 minut
Cca 2 minuty před koncem vaření přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku. Promícháme, přiklopíme a necháme ještě cca 2 minuty probublávat. Hotovou polévku Minestrone ochutnáme a případně dochutíme, zelenina by měla být na skus, tedy ne tvrdá, ale ani rozvařená
Hotovou polévku Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.