Italská polévka Minestrone recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

150 g slanina
1 stroužek česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1/4 ks celer
1 ks cuketa
1 ks mrkev
100 g těstoviny
1 lžička oregano
pepř
1/2 ks červené zelí
jarní cibulka
1 plechovka bílé fazole
10 ks cherry rajčata
120 g protlak
zelená bylinka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme na malé kostky slaninu, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plameni restujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět

  2. Mezitím si omyjeme a očistíme velkou mrkev, celer a malé zelí. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky. K lehce orestované slanině a cibuli přidáme máslo, nakrájenou mrkev, zelí a celer. Promícháme a opékáme na středním plameni cca 7 minut, aby zelenina lehce změkla

  3. Mezitím si připravíme rajčatový protlak, nakrájíme malou cuketu na kostky a cherry rajčata na čtvrtky a stroužek česneku nadrobno. Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět zarestujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme oreganem. Obsah hrnce zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 7 minut

  4. Cca 2 minuty před koncem vaření přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku. Promícháme, přiklopíme a necháme ještě cca 2 minuty probublávat. Hotovou polévku Minestrone ochutnáme a případně dochutíme, zelenina by měla být na skus, tedy ne tvrdá, ale ani rozvařená

  5. Hotovou polévku Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!