Italská polévka s cuketou a klobásou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
2 ks cuketa
4 ks rajče
bazalka
500 g klobása
15 dkg těstoviny
parmazán
200 ml červené víno
1 ks zelená paprika
300 ml zeleninový vývar
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Rajčata nakrájíme na poloviny a každou ještě na 8 dílků. Česnek a cibuli nasekáme. Cuketu nakrájíme na kolečka a papriky na nudličky. Klobásu - šunkovou nebo ostravskou nebo párky nakrájíme na kolečka

  2. Ve větším hrnci zesklovatíme cibuli s česnekem a během smažení přidáme nakrájenou klobásu. Rajčata přidáme do hrnce, k tomu vývar, víno a bazalku. Necháme bublat asi 10 minut. Přidáme cuketu, papriky a nevařené vrtulky nebo jiné těstoviny menší velikosti. Polévku s cuketou a klobásou vaříme dalších 15 minut, až těstoviny změknou

  3. Italskou polévku s cuketou a klobásou nalijeme do misek nebo hlubokých talířů a posypeme parmezánem nebo jiným nastrouhaným sýrem. Jíme s bílým křupavým pečivem. Italskou polévku s cuketou a klobásou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!