Treska se salsou verde recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
4 ks filet z tresky (150g)
omáčka
4 stroužky česnek
1 svazek bazalka
1 lžička cukr krupice
8 lžic olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce kremžská hořčice
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na obalení
citron

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách 3 minuty dozlatova.

  3. Bazalku otrháme, česnek oloupeme a nahrubo nasekáme, dáme s hořčicí a olejem rozmixovat. Vznikne nám zelená omáčka - salsa verde. Tu okyselíme citronovou šťávou, přisladíme a podle chuti dosolíme a případně i dopepříme.

  4. Jednotlivé porce filetů přeléváme omáčkou a zdobíme měsíčky odrhnutého citronu.

  5. Tresku se salsou verde podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!