Plněný husí krk s bylinkami recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl sádlo 30 g špek 1 lžíce zakysaná smetana 1/2 lžičky čerstvý tymián 1 lžička čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 lžička čerstvý rozmarýn 1 ks kůže z husího krku
Postup Plněný husí krk s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Oloupaný česnek prolisujeme a bylinky nasekáme najemno. Špek bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a promícháme se špekem, česnekem, bylinkami a zakysanou smetanou. Takto připravenou náplň necháme v chladu alespoň hodinu odležet
Kůži z husího krku očistíme a naplníme masovou směsí. Pak krk na obou stranách zašijeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na sádle dorůžova a přendáme do pekáče. Maso pečeme při 180 °C za občasného polévání vývarem dozlatova. Játra očistíme, zlehka naklepeme, opepříme a na výpeku orestujeme doměkka
Plněný husí krk s bylinkami nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, obložíme játry a přelijeme šťávou z opečených jater. Teplý předkrm ozdobíme bylinkami a podáváme s opečeným toastem a cibulovým chutney.