Plněný husí krk s bylinkami recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
sádlo
30 g špek
1 lžíce zakysaná smetana
1/2 lžičky čerstvý tymián
1 lžička čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 lžička čerstvý rozmarýn
1 ks kůže z husího krku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Oloupaný česnek prolisujeme a bylinky nasekáme najemno. Špek bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a promícháme se špekem, česnekem, bylinkami a zakysanou smetanou. Takto připravenou náplň necháme v chladu alespoň hodinu odležet

  2. Kůži z husího krku očistíme a naplníme masovou směsí. Pak krk na obou stranách zašijeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na sádle dorůžova a přendáme do pekáče. Maso pečeme při 180 °C za občasného polévání vývarem dozlatova. Játra očistíme, zlehka naklepeme, opepříme a na výpeku orestujeme doměkka

  3. Plněný husí krk s bylinkami nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, obložíme játry a přelijeme šťávou z opečených jater. Teplý předkrm ozdobíme bylinkami a podáváme s opečeným toastem a cibulovým chutney.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!