Treska s karamelizovanou cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
50 g máslo
tymián
1/4 ks citron
2 porce treska
2 ks červená cibule
1 lžička třtinový cukr
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké červené cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a vsypeme na rozpálenou pánev, ve které jsme nechali rozpustit 25 g másla a lžíci oleje. Cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova, poté zasypeme lžičkou cukru a necháme zkaramelizovat. Osmaženou cibulku vyjmeme

  2. Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronem a posypeme bylinkovou solí a tymiánem. Do výpeku z cibule dáme rozpustit zbylé máslo, vložíme tresku a po obou stranách orestujeme, až je zlatavá

  3. Tresku dáme na talíře, zasypeme zkaramelizovanou cibulí a ihned podáváme. Ideální přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!