Grilované plecko po portugalsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
0,5 dl portské víno
1 lžička mletá sladká paprika
750 g vepřové plecko
1 lžička sušený česnek
1 lžička tekutá vegeta
1 lžíce piri piri

Postup přípravy receptu

  1. Plecko očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Naklepeme hřbetem ruky

  2. V misce smícháme olej, portské víno, sušený česnek, piri piri, červenou papriku, tekutou vegetu. Přidáme maso a řádně promícháme, aby se všechny plátky masa obalily marinádou, nepropichujeme! Dáme do ledničky na zhruba 2 - 4 hodiny odležet

  3. Plecko grilujeme v rozehřátém grilu po obou stranách dozlatova. Při grilování potíráme zbytkem marinády

  4. Grilované plecko po portugalsku podáváme se zeleninou a pečivem. Pozor, pálivé!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!