Grilované plecko po portugalsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 0,5 dl portské víno 1 lžička mletá sladká paprika 750 g vepřové plecko 1 lžička sušený česnek 1 lžička tekutá vegeta 1 lžíce piri piri
Postup Grilované plecko po portugalsku
Postup přípravy receptu
-
Plecko očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Naklepeme hřbetem ruky
V misce smícháme olej, portské víno, sušený česnek, piri piri, červenou papriku, tekutou vegetu. Přidáme maso a řádně promícháme, aby se všechny plátky masa obalily marinádou, nepropichujeme! Dáme do ledničky na zhruba 2 - 4 hodiny odležet
Plecko grilujeme v rozehřátém grilu po obou stranách dozlatova. Při grilování potíráme zbytkem marinády
Grilované plecko po portugalsku podáváme se zeleninou a pečivem. Pozor, pálivé!