Grilované marinované makrely recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
3 ks makrela
1 dl panenský olivový olej
čerstvý rozmarýn
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté makrely osušíme papírovou utěrkou a rozřízneme na půl, ale dáme pozor aby jsme neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravíme marinádu, kterou potřeme nachystané makrely a dáme do lednice marinovat na 0,5-2hod

  2. Po vyndání namarinovaných makrel z lednice, si připravíme gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponechte prázdnou jako bezpečnou zónu)

  3. Makrely tedy grilujeme nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočíme, potřeme je zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut

  4. Pokud bychom pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístíme makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujeme ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jsme je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!