Grilované marinované makrely recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 3 ks makrela 1 dl panenský olivový olej čerstvý rozmarýn mořská sůl čerstvě mletý černý pepř
Postup Grilované marinované makrely
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté makrely osušíme papírovou utěrkou a rozřízneme na půl, ale dáme pozor aby jsme neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravíme marinádu, kterou potřeme nachystané makrely a dáme do lednice marinovat na 0,5-2hod
Po vyndání namarinovaných makrel z lednice, si připravíme gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponechte prázdnou jako bezpečnou zónu)
Makrely tedy grilujeme nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočíme, potřeme je zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut
Pokud bychom pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístíme makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujeme ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jsme je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.