Grilované masové kuličky se slaninou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce solamyl
špek
1 lžička plnotučná hořčice
200 g anglická slanina
300 g vepřový bůček
mletý černý pepř
100 ml černé pivo
1 balíček olivy plněné papričkou
300 g hovězí zadní maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme a v míse promícháme s pivem, hořčicí, solí, pepřem a solamylem. Masovou směs řádně prohněteme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet

  2. Z odleželého mletého masa tvoříme mokrýma rukama kuličky, které naplníme vždy jednou olivou a omotáme tenkým plátkem slaniny. Na dobře roztopený venkovní gril položíme grilovací plech, který necháme prohřát na střední teplotu a poté ho potřeme kouskem špeku. Na plechu pak zvolna propečeme plněné masové kuličky ze všech stran dorůžova. Současně během pečení osmahneme na grilu i několik kousků prorostlé anglické slaniny, které servírujeme jako dopněk pokrmu

  3. Grilované masové kuličky podáváme po třech kusech napíchnuté na bodýlku jako chuťovku. Vhodnou přílohou jsou oblíbené dipy, zeleninové saláty a pečivo. Pokrm však můžeme podávat i jako hlavní chod například s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!