Tokáň na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
150 g paprika
150 g cibule
- - mouka hladká
- - pepř mletý
1 dkg víno červené
120 ml protlak rajčatový
400 g maso hovězí přední
100 g rajčata sterilovaná

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, pepříme. Na tuku osmahneme kolečka cibule, přidáme nim maso a když se všechno opeče, vmícháme protlak, promícháme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme, přidáme nudličky papriky, nakrájená rajčata a zase povaříme, podáváme nejlépe s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!