Maďarský smetanový tokán recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
1 lžička sůl
200 ml kysaná smetana
200 g mražený hrášek
1 kg vepřová kýta
1 lžička mletá sladká paprika
150 ml červené víno (lépe suché)
Postup Maďarský smetanový tokán
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na asi 1cm široké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno
Pokrájenou cibulku osmahneme na oleji, pak přidáme maso, osmahneme a zaprášíme paprikou, podle chuti osolíme. Restujeme ještě asi minutku
Podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a stáhneme teplotu. Dusíme doměkka asi 45 minut. Maso občas promícháme
K masu přdáme smetanu a hrášek a ještě provaříme
Maďarský smetanový tokán podáváme s rýží, těstovinami či knedlíkem.