Kančí kýta s brusinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
3 ks cibule
voda
3 lžíce brusinky
3 ks bobkový list
200 ml červené víno
hotová jíška
800 g kančí kýta
směs koření divočina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Kančí kýtu podle potřeby očistíme, odblaníme, nakrájíme na nudličky a okořeníme

  2. Na rozpáleném oleji opečeme cibuli, dokud nezesklovatí, poté přidáváme kančí kýtu, bobkový list a restujeme. Podlijeme vínem, když nemáme, musí nám stačit voda. Dusíme doměkka. Ke konci přidáme brusinky a hotový pokrm prohřejeme

  3. Kančí kýtu s brusinkami ihned podáváme. Pokud máme rádi zahuštěná jídla, můžeme použít hotovou jíšku. Kančí kýta nejlépe chutná s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!