Pikantní tokáň s kapiemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
4 ks rajče
3 ks chilli paprička
4 ks šalotka
250 ml bílé víno
drcený kmín
mletý černý pepř
750 g hovězí plec
5 ks sušená rajčata v oleji
4 ks bílá pálivá kapie

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso z plece očistíme a nakrájíme na menší kousky nebo nudličky

  2. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Sušená rajčata necháme okapat. Kapie zbavíme semínek a spolu s čerstvými rajčaty potřeme olejem a prudce opečeme, dokud slupka nezčerná. Vychladlé kapie a rajčata sloupneme, nakrájíme na kousky. Chilli papričky očistíme a jemně nakrájíme

  3. Do mixeru vložíme kapie, čerstvá i sušená rajčata a chilli papričky. Vše osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka

  4. Na oleji orestujeme šalotky a česnek dorůžova. Pak přidáme nakrájené, osolené a opepřené maso, špetku drceného kmínu a za stálého míchání maso opečeme dozlatova. Vše podlijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak k masu přimícháme rozmixovanou zeleninovou směs, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Nakonec hovězí tokáň podle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli

  5. Pikantní hovězí tokáň s kapiemi podáváme jako hlavní chod s těstovinami, rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!