Pikantní tokáň s kapiemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 4 ks rajče 3 ks chilli paprička 4 ks šalotka 250 ml bílé víno drcený kmín mletý černý pepř 750 g hovězí plec 5 ks sušená rajčata v oleji 4 ks bílá pálivá kapie
Postup Pikantní tokáň s kapiemi
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso z plece očistíme a nakrájíme na menší kousky nebo nudličky
Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Sušená rajčata necháme okapat. Kapie zbavíme semínek a spolu s čerstvými rajčaty potřeme olejem a prudce opečeme, dokud slupka nezčerná. Vychladlé kapie a rajčata sloupneme, nakrájíme na kousky. Chilli papričky očistíme a jemně nakrájíme
Do mixeru vložíme kapie, čerstvá i sušená rajčata a chilli papričky. Vše osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka
Na oleji orestujeme šalotky a česnek dorůžova. Pak přidáme nakrájené, osolené a opepřené maso, špetku drceného kmínu a za stálého míchání maso opečeme dozlatova. Vše podlijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak k masu přimícháme rozmixovanou zeleninovou směs, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Nakonec hovězí tokáň podle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli
Pikantní hovězí tokáň s kapiemi podáváme jako hlavní chod s těstovinami, rýží nebo pečivem.