Tofu placky s hráškem a řeřichovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
150 g hrášek
1 stroužek česnek
1 ks brambory
1 snítka majoránka
1 snítka rozmarýn
1 ks mrkev
120 g tofu
2 ks jarní cibulka
1 ks řapíkový celer
podle chuti
sůl
salát
150 g řeřicha
3 ks mrkev
150 g hlávkový salát
zálivka
0 ks citron
1 lžíce olivový olej
podle potřeby
4 lžíce olivový olej
jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny čisté bylinky nasekáme na jemno. Bramboru uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a nastrouháme. Zeleninu (mrkev, česnek, jarní cibulku, řapíkatý celer) podle potřeby očistíme a nakrájíme úplně nadrobno.

  2. Na směs (v přikryté hluboké teflonové pánvi s troškou olivového oleje) podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu s nasekanými bylinkami, stačí asi 5 minut. Potom přidáme hrášek, podlijeme 2 lžícemi vody, osolíme a dusíme přikryté dalších 10 minut.

  3. Tofu dobře rozmačkáme vidličkou a přidáme ho k zelenině s bylinkami. Promícháme a přikryté dusíme dalších 5 minut. K tofu směsi přidáme nastrouhanou vařenou bramboru, promícháme a dochutíme solí. Směs necháme vychladnout.

  4. Z vychladlé směsi budeme tvořit placky. Pokud potřebujeme směs zahustit, přidáme strouhanku. Tofu placky budeme smažit na trošce oleje z obou stran. Nebo je potřeme olejem a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Jako přílohu si připravíme salát z čerstvé zeleniny. Mrkve očistíme, nastrouháme, řeřichy a hlávkový salát překrájíme. Zalijeme citronovou šťávou promíchanou s olivovým olejem a se solí. Řeřichový salát dobře promícháme.

  6. Tofu placky s hráškem a řeřichovým salátem podáváme jako hlavní dietní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!