Rizoto s cuketou a rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cuketa
4 ks rajče
1 lžička libeček
parmazán
300 g rýže natural
1 svazek jarní cibulka
4 - 5 lžic rajčatové pyré
1,5 lžíce olivový olej s chilli

Postup přípravy receptu

  1. Velká masitá rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostky, mladou cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a bílou část nakrájíme nadrobno

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej s příchutí chilli a cibulku osmahneme. Přidáme rýži natural, kterou orestujeme a zalijeme vroucí vodou. Osolíme a přidáme také lžičku libečku (podle chuti i více). Rýži za občasného promíchání vaříme asi 10 minut, poté přidáme cuketu, rajčata a vmícháme rajčatové pyré. Vaříme dalších 15 - 20 minut doměkka, občas promícháme a podle potřeby přidáváme vodu. Nakonec rizoto podle chuti dosolíme

  3. Rizoto s cuketou a rajčaty podáváme jako hlavní chod, v tom lepším případě jej ještě sypeme nastrouhaným parmazánem

  4. Rizoto lze připravit i den dopředu a vzít si pořádnou porci s sebou do práce,dokonale zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!