Rizoto s hráškem a šunkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks šalotka
koření
300 g rýže Arborio
80 ml bílé víno
100 ml olivový olej
900 ml kuřecí vývar
170 g mražený hrášek
80 g parmská šunka
30 g strouhaný parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem a zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11. Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec. Vlijeme olivový olej a na 7 minut spustíme program Pomalé vaření P1 při teplotě 130°C (bez zátky víka)

  2. Když zbývají 4 minuty do konce programu, přidáme rýži. Asi 1 minutu před koncem programu přidáme bílé víno

  3. Po ukončení programu vlijeme kuřecí vývar, spustíme na 22 minut program Pomalé vaření P3 při teplotě 95 °C a do víka vložíme zátku. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme hrášek. Po ukončení programu přidáme parmezán a nakrájenou šunku a lehce promícháme

  4. Rizoto s hráškem a šunkou dochutíme a ihned podáváme

  5. Zdroj: Tefal.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!