Rizoto s cibulkou, hráškem a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
tymián
300 g rýže
1 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
zeleninový vývar
200 g tvrdý sýr
2 hrnky mražený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nahrubo nastrouháme. Rýži propláchneme

  2. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, šalotku osmahneme, vsypeme rýži, osolíme a zalijeme připraveným vývarem. Povaříme asi 7 minut, poté přidáme mražený hrášek, tymián, podle potřeby znovu vývar a vaříme doměkka dalších zhruba 7 - 8 minut, všechna voda by se měla do rýže vsáknout

  3. Podušenou rýži s hráškem odstavíme, necháme trochu vychladnout a poté vmícháme nastrouhaný sýr

  4. Rizoto s cibulkou, hráškem a sýrem rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!