Rizoto s houbami a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
tymián
1 hrnek rýže
parmazán
2 hrnky zeleninový vývar
drcený kmín
3 - 4 lžíce zelený hrášek
350 g čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme

  2. Na lžíci másla a oleje krátce zpěníme cibulku s česnekem, přidáme rýži, sůl a špetku tymiánu a vše krátce osmahneme. Pak přilijeme vývar a zakryté zvolna dusíme doměkka. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a zvolna 15 minut podusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončení přidáme k houbám hrášek, podle potřeby přilijeme lžíci vývaru a necháme dodusit

  3. Dušenou rýži promícháme s houbami a hráškem, podle chuti osolíme a můžeme servírovat

  4. Rizoto s houbami a hráškem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je podle vlastní chuti strouhaný parmazán.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!