Těstoviny se špenátem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 balíček těstoviny
200 g mozzarella
1 ks středně velká cibule
300 g špenátové listy
1 kelímek smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny (dle vlastní chuti, vhodné jsou i barevné), slijeme je a zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily. Mezitím si připravujeme špenát.

  2. Na tenké proužky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dozlatova orestujeme na troše olivového oleje. Přidáme špenátové listy, které jsme předtím lehce pokrájeli a zbavili řapíků. Dusíme ho 5 minut, poté ho podlijeme trochou vody a ještě 5 minut. dusíme. Dochutíme solí, případně pepřem. Do připraveného špenátu vsypeme těstoviny, nastrouhaný sýr (zhruba polovinu) a zalijeme smetanou. Důkladně promícháme, abychom měli špenát rovnoměrně rozmístěný v jídle.

  3. Vzniklou směs přesypeme do zapékací mísy, posypeme zbytkem sýru. Dáme do trouby zapéct, dokud se neutvoří zlatavá krusta.

  4. Mozzarellu můžeme nahradit jakýmkoli jiným oblíbeným druhem sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!