Pangas na másle s bazalkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1,5 lžíce máslo 2 lžíce máslo citronová šťáva 150 ml smetana ke šlehání 3 ks naťová cibulka 4 lístky čerstvá bazalka 150 ml bílé suché víno 500 g rybí filety Pangas čestvě mletý barevný pepř
Postup Pangas na másle s bazalkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Jarní cibulku a bazalku očistíme a jemně usekáme
Nejdříve si připravíme omáčku. Na másle necháme zpěnit cibulku, kterou přelijeme vínem a smetanou. Zmírníme teplotu a necháme asi 3 až 4 minuty povařit. Potom přidáme usekanou bazalku, sůl a mletý barevný pepř, necháme přejít varem a odstavíme. Uchováme na teple
V pánvi rozehřejeme máslo (asi 2 lžíce), na kterém rybí filety zvolna opečeme z obou stran dorůžova
Upečené filety rozdělíme na porce, podle chuti osolíme a opepříme. Přelijeme smetanovo-bazalkovou omáčkou a podáváme se zeleninovou oblohou a opečenými nebo vařenými brambory.