Pangas na másle s bazalkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1,5 lžíce máslo
2 lžíce máslo
citronová šťáva
150 ml smetana ke šlehání
3 ks naťová cibulka
4 lístky čerstvá bazalka
150 ml bílé suché víno
500 g rybí filety Pangas
čestvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Jarní cibulku a bazalku očistíme a jemně usekáme

  2. Nejdříve si připravíme omáčku. Na másle necháme zpěnit cibulku, kterou přelijeme vínem a smetanou. Zmírníme teplotu a necháme asi 3 až 4 minuty povařit. Potom přidáme usekanou bazalku, sůl a mletý barevný pepř, necháme přejít varem a odstavíme. Uchováme na teple

  3. V pánvi rozehřejeme máslo (asi 2 lžíce), na kterém rybí filety zvolna opečeme z obou stran dorůžova

  4. Upečené filety rozdělíme na porce, podle chuti osolíme a opepříme. Přelijeme smetanovo-bazalkovou omáčkou a podáváme se zeleninovou oblohou a opečenými nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!