Pangas na solené tresce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 ks citron olivový olej 1/2 kelímku smetana na vaření bylinková sůl 2 - 3 lžičky solená treska v oleji 500 g pangasius fílé sušený ochucený sýr
Postup Pangas na solené tresce
Postup přípravy receptu
-
Pangase omyjeme a potřeme z obou stran solenou treskou a trochu pokapeme citronem. Jen takto naloženou rybu necháme 24 hodin odležet
Na pánev dáme asi lžíci olivového oleje a z obou stran opečeme. Posypeme bylinkovou solí, sušeným sýrem a zalijeme smetanou. Necháme pár minut probublat a po otočení pangase posypeme sýrem i druhou stranu
Pangase na solené tresce podáváme třeba s bramborovou kaší, zdobíme zeleninou a na talíři přelijeme trochou "omáčky".