Pangas na solené tresce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 ks citron
olivový olej
1/2 kelímku smetana na vaření
bylinková sůl
2 - 3 lžičky solená treska v oleji
500 g pangasius fílé
sušený ochucený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pangase omyjeme a potřeme z obou stran solenou treskou a trochu pokapeme citronem. Jen takto naloženou rybu necháme 24 hodin odležet

  2. Na pánev dáme asi lžíci olivového oleje a z obou stran opečeme. Posypeme bylinkovou solí, sušeným sýrem a zalijeme smetanou. Necháme pár minut probublat a po otočení pangase posypeme sýrem i druhou stranu

  3. Pangase na solené tresce podáváme třeba s bramborovou kaší, zdobíme zeleninou a na talíři přelijeme trochou "omáčky".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!