Zeleninová omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
500 g rajče
chilli paprička
1 lžička oregano
1 lžíce olivový olej
1 - 2 ks červená paprika
1 - 2 ks zelená paprika
1 svazek cibulka s natí
2 dl rajčatové pyré
čerstvě mletý pepř
2 dl vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (nejlépe z vlastní zahrádky) omyjeme a nakrájíme. Cibulku i s natí na kolečka, rajčátka s paprikou na libovolně velké kostičky, my máme rádi menší. Chilli papričku rozpůlíme a vydlabeme semínka, já použila sušenou

  2. V hluboké pánvi nebo kastrolku rozehřejeme asi lžici oleje a nejprve osmahneme cibuli. Poté přidáme rajčata s paprikou a necháme orestovat. Poté zeleninu podlijeme horkým zeleninovým vývarem, přidáme domácí rajčatové pyré, lžičku oregana, chilli papričku, trochu pepře a podusíme. Zeleninovou omáčku občas promícháme a zhruba za 10 - 15 minut máme hotovo. Omáčku nezahušťujeme. Před podáváním vyjmeme chilli papričku

  3. Zeleninovou omáčku podáváme k těstovinám, ale při dietě je výborná i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!