Pangas pečený na olivách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 plátky máslo
1/2 ks citron
100 - 150 g niva
citronový pepř
1 sklenka olivy plněné papričkou
sušený celer
1 kg pangas
grilovací koření nebo chilli

Postup přípravy receptu

  1. Pangase dobře omyjeme, osušíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Poté z obou stran osolíme, posypeme nadrceným citronovým pepřem, celerovou natí a opět necháme asi hodinu odležet

  2. Mezitím si připravíme plátky alobalu, na které ryby poklademe. Každého pangase posypeme nakrájenými olivami a plátky nivy. Zasypeme grilovacím kořením nebo chilli. Opatrně zabalíme. Podle chuti můžeme doprostřed dát ještě po plátku citronu a po plátku másla

  3. V troubě vyhřáté na 175 °C pečeme pangase na olivách asi 30 minut, ke konci můžeme rozbalit a nechat vypéct šťávu, případně péct, až máme krustičku

  4. Pangase na olivách podáváme v alobalu. Jako přílohu zvolíme bramborovou kaši, rýži, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!