Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-8 plátků slanina
20 g máslo
400 g těstoviny
200 g gorgonzola
50 g vlašské ořechy
podle chuti
sůl
parmazán
mletý barevný pepř
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Vyloupané vlašské ořechy jemně nasekáme. Z gorgonzoly odstraníme tvrdou kůrku a sýr nakrájíme na kostičky.

  2. Do velkého množství vody dáme vařit krátké těstoviny. Vaříme podle návodu na obalu, vodu nezapomeneme osolit. Uvařené těstoviny scedíme.

  3. Mezitím nakrájíme slaninu na proužky a osmahneme ji na pánvi do křupava.

  4. Na další pánvi necháme rozpustit kousek másla, přidáme sýr gorgonzola, vsypeme slité těstoviny a průběžně za rozpouštění sýru mícháme. Pokud je třeba, přidáme do omáčky z gorgonzoly trochu vody z vaření těstovin na zředění. Ochutíme podle potřeby solí, mletým pepřem a nakonec přimícháme ořechy a křupavou slaninu. Vše jemně promícháme.

  5. Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy zdobíme na talíři lístky čerstvé bazalky a hoblinkami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!