Segedínský guláš podle Richarda Nováka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
jíška
3 ks bobkový list
1,5 l masový vývar
6 lžiček zakysaná smetana
3 ks zelená paprika
1 kg vepřová plec
2 lžičky mletý kmín
3 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 lžíce vepřové sádlo
400 g sterilované zelí
200 g smetana na vaření 30%

Postup přípravy receptu

  1. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a libovolně nakrájíme. Maso očistíme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm

  2. V rozpáleném hrnci rozpustíme vepřové sádlo a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kmín, zelenou papriku, maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Nyní vložíme prolisovaný česnek, bobkové listy, zaprášíme mletou paprikou a opět chvilku restujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a maso dusíme do poloměkka cca 30 minut

  3. Když je maso poloměkké, přidáme sterilované zelí s trochou nálevu a vše znovu dusíme dalších 30 minut, dokud maso i zelí nezměkne. Segedínský guláš mírně zahustíme jíškou a pro zjemnění přidáme 30% smetanu na vaření a pár minut ještě provaříme

  4. Ve finále ze segedínského guláše vyndáme bobkové listy a podle potřeby dochutíme pepřem a solí

  5. Segedínský guláš podle Richarda Nováka podáváme s knedlíkem, zdobíme petrželkou a lžičkou zakysané smetany

  6. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!