Segedínský guláš ala Dočík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
ocet
1 ks cibule
1 lžička kmín
1/2 kg vepřový bůček
2 lžíce mletá sladká paprika
1/2 kg kysané zelí
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Prorostlejší bůček nakrájíme na větší kostky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova, poté přidáme nakrájený bůček, zasypeme mletou sladkou paprikou a kmínem. Obsah v hrnci podlijeme vodou, přidáme kysané zelí a maso podusíme doměkka. Nakonec do segedínského guláše přilijeme smetanu a v případě potřeby zahustíme hotovou jíškou

  3. Segedínský guláš podle chuti dosolíme, případně ještě více okyselíme octem. Pokud je omáčka naopak moc kyselá, přidáme lžíci cukru

  4. Segedínský guláš ala Dočík horký podáváme a přikusujeme krajíc čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!