Segedínský guláš s houskovým knedlíkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
voda
1/2 masox
bobkový list
mletý pepř
mletý kmín
500 g vepřové maso
mletá sladká paprika
1 sklenice sterilované zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na sádle nebo oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku. Potom přidáme maso nakrájené na kostičky a orestujeme. Do základu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladkou papriku a promícháme s masem. Nakonec vše podlijeme trošku vody. Aby paprika nezhořkla přidáme bobkový list, půlku masoxu, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit. (Já vařila 25 minut v papináku.)

  2. Po uvaření základu segedínského guláše přidáme proprané a zvlášť uvařené měkké zelí a dochutíme podle potřeby

  3. Pokud chcete mít víc šťávy, tak je potřeba přidat trochu vody. Nakonec segedínský guláš zahustíme

  4. Skvělá příloha k tomuto segedínskému guláši je domácí houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!