Teplý ananasový moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
šlehačka
2 lžíce cukr moučka
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce škrobová moučka
olej na smažení
lístky meduňky
1 ks zralý ananas
čokoládová nebo karamelová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý ananas očistíme. Zbavíme kůry a nakrájíme na plátky. Mouku smícháme se škrobovou moučkou

  2. Těstíčko: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vmícháme cukr a opatrně přidáme žloutky. Nakonec postupně promícháváme s hladkou mouku smíchanou se škrobovou moučkou

  3. Plátky ananasu smáčíme v těstíčku a smažíme pozvolna na oleji dozlatova

  4. Zdobíme šlehačkou, meduňkou a čokoládovou nebo karamelovou omáčkou. Teplý ananasový moučník podáváme ihned po přípravě

  5. Můžeme použít i ananas kompotovaný, který však musíme nechat dobře okapat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!