Teplý vajíčkový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžička libeček
1 lžíce olivový olej
100 g strouhaný sýr
1 svazek cibulka s natí
5 ks vejce natvrdo
čerstvé bylinky
2 ks bílá paprika
1 lžička umeocet
3 - 4 hrstě mražená zeleninová směs (hrášek, kukuřice, mrkev)
1 - 2 lžičky naložené feferonky v soli

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si základ salátu - zeleninu. Cibulku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší čtverečky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme taktéž na kostičky

  2. Na hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a cibulku společně s paprikou osmahneme. Vsypeme mraženou zeleninu a znovu osmahneme, až je zelenina křehká. Až v tuto chvíli vmícháme vejce. Během přípravy přidáme veškeré dochucovače a koření. Pokud máme, vmícháme čerstvé a nadrobno nasekané bylinky

  3. Ještě teplý vajíčkový salát rozdělíme na talířky a posypeme nastrouhaným sýrem. Sýr můžeme do salátu také vmíchat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!