Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
50 ml mléko
180 ml smetana
1 cibule červená
300 ml červené víno
mletá skořice
1 lžíce hladká mouka
citronová kůra
pálivá paprika
1 hrst sušené švestky
500 g hovězí maso
1 lžíce švestková povidla
ďábelské koření
černé koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky silné asi 1cm a zprudka opečeme na rozpálené pánvi a maso z pánve si dáme stranou

  2. Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme zpátky masové medailonky, podlijeme horkou vodou a vínem, osolíme, okořeníme, přidáme česnek a dusíme doměkka (cca 1,5 hodiny)

  3. Příprava švestkové omáčky: Na másle krátce prohřejeme nadrobno nakrájené švestky, přidáme výpek z masa, povidla, víno, špetku skořice, sůl, ďábelské koření, pálivou papriku, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a smetaně a na závěr postrouháme citronovou kůrou

  4. Hovězí medajlonky se švestkovou omáčkou podáváme například s opečeným bramborem nebo bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!