Hovězí medailonky z mladého býčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
100 g šalotka
30 g parmazán
olivový olej
mletý pepř
200 g rýže arborio
20 g čerstvý rozmarýn
300 g zelený chřest
tomatová omáčka
600 g hovězí rumpsteak

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 20 minut, dokud nezměkne. Když je chřest uvařený, vyjmeme ho z vody a nakrájíme na menší kousky

  2. Na másle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Pak přidáme chřest a orestujeme. Přidáme rýži a podlijeme vývarem. Za občasného podlévání dusíme, dokud rýže nezměkne. Přidáme kousek másla na zahuštění a trochu tomatové omáčky jen pro zbarvení. Osolíme, opepříme. Přidáme nakrájený parmezán a zamícháme. Znovu zamícháme a nakonec ozdobíme parmezánem

  3. Hovězí medailonky z mladého býčka posypeme čerstvým rozmarýnem, přidáme sůl a pepř a zakápneme olivovým olejem. Medailonky orestujeme na pánvi na olivovém oleji zhruba 2 minuty tak, aby střed masa zůstal růžový, úprava medium

  4. Na talíře rozdělíme rizoto a přidáme medailonky. Hovězí medailonky z mladého býčka pečené na čerstvém rozmarýnu, servírované s chřestovým risottem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!