Teplý zahradní salát recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička majoránka
2 ks cibule
4 ks rajče
vegeta
olivový olej
sójová omáčka
provensálské koření
4 ks sterilované okurky
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
4 ks bílá paprika
3 - 4 hrstě baby špenát
8 lžic pikantní rajčatová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Rajčátka zbavíme zelených částí a nakrájíme na jemné kostičky, střed se semínky vyjmeme. Komu vadí slupky, může rajčata spařit a oloupat. Bílé papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Špenát omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat

  2. V kastrolku si rozehřejeme olivový olej a nejprve osmahneme cibuli. Pak přidáme špenát, papriku, rajčata a podlijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru. Přidáme trošku vegety, soli, mletého pepře, provensálského koření a dusíme asi 10 minut, až nám zelenina trošku změkne. Poté vmícháme pikantní rajčatovou omáčku (rajský protlak, pyré), přidáme mletou papriku a rozemnutou majoránku. Necháme dalších 10 minut dusit. Na závěr zakápneme sójovou omáčkou, přidáme na kousíčky nakrájené sterilované okurky, necháme probublat a máme hotovo. Měla by nám zůstat hustší omáčka plná zeleniny

  3. Teplý zahradní salát podáváme podle v mističkách jako hlavní chod. Přílohou může být chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!