Hovězí medailonky na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 lžíce olej
olej
1 - 2 špetky sůl
sýr
podravka
1-2 dl červené víno
vývar z kostky
3 plátky hovězí roštěná
1 - 2 lžíce tmavá jíška
chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, okořeníme chilli kořením, potřeme olejem a necháme 1 - 2 hodiny uležet

  2. Poté maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě. Až se maso začne zlehka připalovat, přidáme červené víno, trochu vývaru a opět podusíme. Když je maso měkké, dochutíme solí a trochou podravky

  3. Maso přendáme na talíř a šťávu z masa zahustíme trochou tmavé jíšky. Hovězí medailonky na víně vrátíme zpět do pánve a už jen krátce prohřejeme

  4. Hovězí medailonky na víně dáme na talíř, přelijeme šťávou a posypeme strouhaným sýrem. Medailonky podáváme s hranolky, kroketami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!