Krůtí s citronem a kukuřicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1/2 ks citron
2 lžičky olivový olej
olivový olej
2 lžičky kremžská hořčice
mletý černý pepř
mletý černý pepř
200 - 250 g krůtí prsa
150 g mražená sladká kukuřice
pikantní křen
čerstvá petrželka nebo celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky. Citron dobře omyjeme kartáčkem, rozkrojíme na půlku a ukrojíme dva plátky. Ze zbytku citronu vymačkáme šťávu, kterou promícháme s hořčicí, olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Maso naložíme do marinády a přidáme plátky citronu. Uchováme v lednici asi 5 hodin, poté plátky citronu vyjmeme a zbylou část necháme uležet přes noc

  2. Marinované krůtí maso osmahneme na teflonové pánvi s pár kapkami oleje, když maso zbělá, přidáme mraženou kukuřici. Restujeme, dokud maso i kukuřice nezíská zlatavý nádech. Podle chuti můžeme krůtí směs ještě osolit a opepřit, případně přidat i jiné koření

  3. Krůtí s citronem a kukuřicí servírujeme se lžící pikantního křenu, přikusujeme chléb. Další vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory, hodí se i krokety. Na ozdobu přidáme zelenou nať. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!