Krůtí s těstovinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
2 lžičky olivový olej
olivový olej
2 - 4 lžičky kremžská hořčice
mletý černý pepř
mletý černý pepř
200 - 250 g krůtí prsa
150 - 200 g těstoviny (vrtule)
konzervovaná nebo čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso podle potřeby očistíme, nakrájíme na kostky a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním oleje, kremžské hořčice, soli a pepře. Takto naložené maso necháme uležet a nasát chuť asi 1 - 2 dny v lednici

  2. Vrtulky uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Vaříme "al dente", scedíme a dáme stranou

  3. Maso orestujeme na teflonové pánvi, můžeme přidat ještě lžičku oleje, když se maso trochu "zatáhne", vmícháme připravené těstoviny a osmažíme dozlatova, dokud není maso měkké. Podle chuti ještě osolíme a opepříme

  4. Krůtí s těstovinami podáváme ihned po přípravě, přílohou je pouze čerstvá nebo nakládaná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!