Švestkový kefírový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g máslo
50 g máslo
250 ml kefír
1/2 kg prášek do pečiva
švestky
50 g cukr krupice
200 g cukr moučka
300 g hladká mouka
50 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, které jsme nechali změknout, ušleháme spolu s moučkovým cukrem v pěnu. Oddělíme žloutky od bílků a dva žloutky smícháme s cukrovou pěnou. Poté postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva a kefír. Z bílků vyšleháme sníh, který nakonec opatrně vmícháme do vzniklého těsta

  2. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a posypaný moukou, případně na plech vystlaný pečícím papírem. Těsto necháme chvilku odpočívat

  3. Mezitím si rozpůlíme a vypeckujeme švestky. Připravíme drobenku smícháním másla, mouky a krupicového cukru

  4. Plátky švestek rozmístíme po těstě a nakonec posypeme drobenkou. Švestkový kefírový koláč pečeme v předehřátě troubě cca 30 minut na 180 °C

  5. Švestkový kefírový koláč nakrájíme a podle chuti podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!