Švestkový kynutý koláč s mákem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 ks vejce
100 ml mléko
mléko
15 g droždí
300 g švestky
cukr moučka
mák
mletá skořice
250 g polohrubá mouka
50 g Hera

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, hery, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme s vejcem a kváskem a zaděláme těsto. Necháme vykynout

  2. Mák svaříme s cukrem, skořicí a mlékem. Švestky očistíme a rozpůlíme

  3. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pomažeme mákem, poklademe půlkami švestek. Můžeme posypat skořicovou drobenkou. Švestkový kynutý koláč s mákem pečeme při 170 °C zhruba 30 minut

  4. Švestkový kynutý koláč s mákem necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!