Švestkový punč recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

200 ml voda
15 ks hřebíček
1 - 2 ks badyán
200 ml suché červené víno
1 ks celá skořice
1 balíček skořicový cukr
8 ks švestka
1000 ml švestkový džus
100 - 200 ml pravá slivovice

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Ve vodě rozmícháme skořicový cukr, přidáme koření a švestky a uvedeme do varu

  2. Spolu 10 minut provaříme a přilijeme švestkový džus. Znovu uvedeme do varu a odstavíme. Vmícháme červené víno a slivovici a nalijeme do hrnků (pro pány o obsahu 0,3 l) i se švestkami

  3. snažíme se vybrat koření

  4. Švestkový punč podáváme horký se lžičkou na ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!