Švédský jablkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
1 kostka máslo
náplň
1 kg jablko
těsto
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek hrubá krupice

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme 1 hrnek (250 ml) krupice, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru

  2. krupice, vanilkový cukr a 1 prášek do pečiva a vše zamícháme

  3. Do druhé mísy nastrouháme 1 kg oloupaný jablek zbavených jaderníků. Jsou

  4. lepší kyselejší, když nemáme, zakápneme citronem.

  5. Jednu kostku rostlinného tuku nebo másla rozpustíme a na menší plech nebo do větší dortové formu nalijeme polovinu másla. Poté nasypeme 1 hrnek směsi mouky a na ni narovnáme 1/2 jablek, opět nasypeme 1 hrnek moučné směsi a narovnáme zbytek jablek. Nakonec vysypeme zbytek mouky s cukrem a polijeme zbytkem másla.

  6. Švédský jablkový koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  7. Upečený švédský jablkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Koláč zdobíme podle fantazie. Je dobrý teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!