Švédský koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 g máslo
mléko
rozinky
1 ks prášek do pečiva
3 ks tvaroh
1 ks vanilkový cukr
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystal cukr
1 hrnek krystal cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypeme na plech, který předem v silné vrstvě vymažeme máslem

  2. V misce smícháme tvarohy, cukr, vajíčka, vanilkový cukr a trochu mléka a vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme rozinky. Opatrně nalijeme na sypké těsto a rozetřeme do krajů

  3. Druhou polovinu těsta rovnoměrně nasypeme na tvarohovou hmotu. Nakonec hustě poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!